Bike Assist te Gieten

Het sportieve hart van Drenthe, GIETEN! 
Ontdek de mooiste mountainbike route van Noord-Nederland.
De mountainbike route van Gieten (34km) eventueel gecombineerd met Grolloo (16km) laat je Drenthe op zijn mooist beleven. Voel je als Mathieu van de Poel of Wout van Aert en ervaar stukken van de route van de Hans Grohe Super Prestige.

Omgeving
De MTB route tussen Gieten en Borger is gelegen op de Drentse Hondsrug. De Hondsrug is een eeuwenoude natuurlijke verhoging, die is ontstaan rond de IJstijd. Van oorsprong is het gebied een heidegebied, maar tegenwoordig is bijna het gehele gebied bebost. Velen zullen de bossen en zandafgravingen kennen van de Hondsrug Classic en de internationale cyclocross wedstrijden.

Aard van de route
De redelijk uitdagende route voert grotendeels door de bossen van Staatsbosbeheer. Er wordt van diverse soorten paden gebruik gemaakt. Wat bredere zandpaden, prachtige bochtige singletracks en korte klimmetjes wisselen elkaar af. Gebruik van verharde wegen wordt tot een absoluut minimum beperkt.

Ondanks dat het in Drenthe relatief vlak is hebben de routebouwers goed gebruik gemaakt van aanwezige heuveltjes en glooiingen. Zo zijn de oevers van twee voormalige zandafgravingen volop benut. De paden die hier zijn gecreëerd zijn voorzien van enkele flinke klimmetjes met als beloning een mooi uitzicht over het blauwe water.

Het gehalte aan singletracks in de route is hoog, zo is naar/langs de N34 bij Gasselte een prachtige flowtrail gemaakt. Om de snelheid vast te houden zijn verspreid over de route kombochten gebruikt.

De omgeving is afwisselend. Het ene moment rijd je midden in het bos, het volgende langs een weiland of over de hei. Zo af en toe worden wandelpaden en ruiterpaden gekruist. Maar dit hoeft geen problemen op te leveren, blijf vriendelijk naar de andere gebruikers van de natuur.

Call Now Button